Єропейські напрямки через гастрономію.
- Категорія Гастротури Дегустаційні тури Тури за інтересами Романтика
- Дата 13 Червня
Франція
Французька кухня не обмежується круасанами, цибулиним супом і равликами.
Наприклад, ті самі котлети, що шкварчать на плиті у кожної поважної господині, родом з цієї дивовижної країни, до речі, як і більшість соусів і навіть омлет.
Але славиться вона своїм знаменитим вином з регіонів Бордо, Шампань, Бургундія та багатьох інших. А місцевий сир взагалі вважається національним надбанням.
Опинившись у Франції, вам обов’язково варто скуштувати страви з трюфелем, фуа-гра та буйабесс – суп з морепродуктами та томатами. А чудові пейзажі доповнять неймовірні гастрономічні відчуття.
Італія
Італійська кухня явно не залишає нікого байдужим, судячи з кількості піцерій по всьому світу.
Про пасту ми теж не забули. Варіантів безліч. Але навіть просто спагетті “аліо оліо” – паста з оливковою олією, часником і спеціями – шедевр кулінарної майстерності.
Від карбонар, болоньезе, пасти з вершковим соусом і лососем у нас просто темніє в очах. Нагадаємо і про баклажани “парміджано”, запечені з пармезаном і моцарелою , та про лазанью. Звичайно все це обов’язково має супроводжуватися просекко, інакше ніяк.
Ну а на десерт джелато, не плутати зі звичайним морозивом, і каннолі за сицилійським рецептом. Bellissimo!
За смачними подорожами звертайтесь до travel експертів Avialiga